Wijkpartners

Landerije

Het bewonersplatform Kortendijk staat er niet alleen voor in de wijk. Er wordt nauw samengewerkt met andere wijkpartners. Alle partners staan voor een leefbare wijk. Hieronder vindt u meer informatie over onze wijkpartners en hun contactgegevens.

Alwel in Kortendijk

Alwel zet zich in voor een leefbare wijk en wij doen dit graag samen met de bewoner(s) en (vrijwilliger)organisaties die actief zijn in de buurt. Wij maken ons hard voor een schone, hele en veilige woonomgeving in Kortendijk en stimuleren initiatieven van bewoners om dit te realiseren. Belangrijk is dat het idee een bijdrage levert aan verbetering van de leefbaarheid in de straat of de buurt en bewoners elkaar beter leren kennen. Wij ondersteunen en denken graag mee met uw idee. Goede initiatieven (groot of klein) zijn altijd bespreekbaar! Soms komen bewoners in de problemen of ervaren overlast. Wij proberen dit, natuurlijk binnen de kaders van de wet, op te lossen.

Heeft u een leuk idee voor de Kortendijk of wilt u een zorg met ons delen? U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer van Alwel 088 255 2000, door het invullen van het contactformulier op www.alwel.nl of stuur een e-mail naar info@alwel.nl. Reparatieverzoeken graag melden via https://www.alwel.nl/Reparatie-melden. U kunt medewerkers van Alwel elke donderdagochtend tijdens het inloopspreekuur van 9 uur tot 11 uur vinden in wijkcentrum ’t Dijksteeke.

Email: i.nooijens@alwel.nl

Tel.: 0651815923

Facebook: www.facebook.com/kortendijk/

Wijkzuster in Kortendijk

De wijkzuster is het aanspreekpunt op het gebied van zorg en welzijn in uw wijk. U kunt met alle vragen over welzijn, zorg en wonen bij haar terecht. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Of maakt u zich zorgen over iemand anders? De wijkzuster kijkt samen met u welke ondersteuning het meest geschikt is en schakelt de juiste instantie in. Dit kan hulp van de thuiszorg zijn, maar ze kijkt ook verder. Bijvoorbeeld naar hoe uw buren, familie, vrijwilligers of welzijnswerkers in uw omgeving een handje kunnen helpen. Als spil in de wijk kent de wijkzuster uw woonomgeving, de lokale zorgaanbieders en de welzijnsvoorzieningen.

In Kortendijk zijn Sharon Monde en Ruth Luisterburg uw wijkzusters. U kunt vrijblijvend contact met een van hen opnemen. Ruth Luisterburg: rluisterburg@twb.nl of 0623211738. Sharon Monde smonde@twb.nl of 0885603419